Saturday, December 26

bangat bangat bangat!!!!!


hari ni mm bad day aku laa,,,bgn2 dr tido jek daa bad daa,,
tak pepasal bgn kol 6,,mmpi buruk maa...
hahahaha
bodoh2 jek nak cite psl mmpi kat cni
hahahaha,,,akuh mmpi peChal jual karipap beb
hahahahaa...tak sgke makhluk tuh jual karipap...tp lps mmpi psl dye,,,tros akuh terbgn,,
bgn2 jek dok bkak radio,,,ape r ,,,org bgn2 bce doa bgn tdo dlu,,,hahaha
pnye laa semangt nak dgar riuh pg di eRa.Fm...skali tggu pnye tggu,,,riuh pg di era tuh senin smpai jumaat jek r,,,attoiyai,,,ape kne la ngn akuh nih
hahahaha....ok3
da siap2 mandi,,mak akuh ckp,,"da siap lom?"
akuh tny balik,,,"nk siap gi mane?"
"larh,,nak kuo laa bli brg,,"
lincah2 akuh siap...hahahaha,,,ari nih ta byk brg akuh borong,,,pen,pmadam dsb nye...
daa abz beli membelah tuh ann,,,akuh pegi la plaza lakin,,,
hahahaha,,,kt cni mcm2 akuh nmpak,,,klako ade pelik pon ade,,,hahahaha
daa mkn2,,akuh lepak laa kt dlm plaza tuh ann,,,mk aya akuh gi pasar bli brg,,,hahahahaakuh tenmpak sorg hambe allah nih
mat negro la kate kn,,,tibe2 dtg dkt,,kaki daa ready nak hentak dea kalu dea nak
wt pape ann,,skali ngn penoh sopan,,"excuse me sir,,where is the cImB or aTm",,,hahaha,,,
ngn pnoh macho tp hancor,,akuh ckp la,"on the scond floor sir,,"
hahahahaha...ok3...abz satu cte daa,,,kite smbong part 2 lak,,,
hahahaha,,,,tgah2 dudok kat krusi yg ade kat ctu,,akuh text kwn akuh plus cewekku,,tga2 text tuh,,,dtg laa satu fmily kluar dr food court kt ctu ann,,,dlm kpale kunun pker dorg na balik la kn,,,skali,,,ank dea,,,gi kt satu kedai tudg auw,,,so dgn ilmu kwanitaan la kunun nyew,,,dea try tudong tuh,,,tudg nih,,akuh tgk kn ajer...na ktawe pon ade,,,pelik tuh pon ade...nak tw napew,,,
its ok laa kn,,dea plih2 tudg,,,yg ta brape nak sedap mate mmndg nyew bile,,bj ketat nmpak
dada,,,sluar ketat smpai lutot jek,,lg sedih,,rmbot dea,,,akuh rase kat uma dea nih tadew air bersih r,,,tuh yg karat rmbot dea jdik nyew,,,
prsoalnnya,,tudg ini bfungsi sbg ape utk mreka begelar wanita,,,???
fesyen mase kini,,tudg smakin plbagai corak,,,plbagai care utk di pkai,,tp adakah tudg yg ade mse kini mnepati syart2 yg di gariskn oleh islam??
kalu di ikot kn,,
tudg bfungsi sbg pnutup aurat,,pnutup phatian pd wanita,,dan jugak pnutup bntuk tubuh wnita
tp kalu di lihat smule,,,tudg wnita msa kini hanya skadar mnutup rmbut
adakah itu matlamat mreka,,,skadar mnutup rmbot,,,kalu bgitu tiada beze mreka mnutup aurat dgn hanya mnggunakn sarung tgn...
ada pula di antara mreka yg mnggayakan tudg yg pndek,,tudg yg hnye boleh di katakan sesuai utk budak umor 5,6 tahon,,,tp mreka 5 atau 6 tahon kew???
msyarakat kite msih tidak jelas tntg care utk mggunakn tudg,,,jd nak salahkn siapa???tidak perlu mnyalahkan mana2 pihak,,,sbalik nyew tnye diri anda,,,jgn kate mufti negeri tak mndedaHkn semua ini,,,jgn mnyalahkn guru2 agama tidak mnerangkan care utk mngenekan tudg,,,dan jgn salahkn ibubapa,,,krn mreka sudah mmberi spenoh didikan kpd kite,,,tnye diri anda,,,msyarakat kite smakin kcundang dek kmajuan dunia fesyen,,,dlm diam2 kite di tanam dgn sikap atau bayangn yahudi,,,
tp thniah la jgak sy ucapkn pd mereka yg btudg,,,krn msih lg sedar,,tak mahu mnmbah dose,,,kes kedue,,,pmakaian baju dan seluar...kalau nak diperkatakan,,mmg patot diprkatakan,,tp anda sndri boleh fikir ape yg akn sy kate kn mngenai pmakaian bj,,,
jd,,,lu pikir lah sndiri,,sy sbg umat muslim,,kdg2 rase tkejot,,,kdg2 rase sedih,,,ank gadis yg bgelar muslim pd mase kini susah utk di knal pasti,,krn gaya mreka mngalahkan masyarakat barat,,,mmg mnjd klbihan seorg wnita lbih2 lg kaum mlayu,,mmiliki kcntikan yg bbeze dgn wnita lain,,,tp di sbalik klbihan itu,,jgn di prgunakn dgn care yg boleh di katekn tidak boleh ditrime akal,,ape2 pon,,bbalik pd anda,,,tnye diri anda,,,sy hanya mperkatakn di cni,,,prubahan tletak di bahu anda,,,
"Allah takkan mngubah nasib sesuatu umat itu dgn sendiri,,mlainkan umat itu mngubah nasib mereka sndiri"

No comments: