Friday, February 4

kerja kerja kerja

haha,,,terasa macam dah jadi dewasa sangat,,haha,,suka suka suka,,,sangat sangat...
masuk hari nih dah lebih dari sebulan aku kerja ..alhamdulillah,,,ternyata kerja kat kedai tu ade la jugak mengajar aku untuk bersabar dan melayan kerenah pelanggan yang kadang2 cerewet sampai aku naik menyampah,,haha,,tapi tu semua adalah pengalaman..yang pada aku mungkin takde kat tempat laen,,haha,,macam2 cerite ade kat kedai tu,,,bini orang becinta dgn bujang,,,haha,,kire skandel2 r tuh,,haha,,ade yg punch card tapi takat lenggang kangkung je padahal byk kerja nk dibuat,,haha,,dpt pulak bos yg kedekutt,,ish,,asek na jimat jek,.geram akuh,,,kadang2 tu kedekutt dea melekat kat akuhaha.tp tuh la bisnes,,kite perlukan penjimatan bkn penguranagn bg mengelakkan kerugian,,haha,,orang lain syok dpt kerja pagi,,akuh lak,,masok ptg,,balik nye da na dekat suboh,,ksian ann,,smpai daa jd burung hantu daa,,,bejage mlm,,tp tido siang,,haha,,tapi best,,mcm2 petue,mcm2 pngalaman,,haha,,trime kaseh,,kadang2 tuh mase first time kerja,,akuh rase mcm segan2 lak,,tapi dah lame2 kerja kat ctu,,rupanya susaa mak ayah kite nak sara hidup anak2 dia,,kalu dptkerja kerajaan tuh alhamdulillah la kn,,,tp kalu kerja mcm akuh,,ikot jam,,stu jam dpt 3 hengget,,,sbulan kalu kerja malas,,gaji takat 5 6 ratos jek,,kalu rajin dpt laa 8 9 ratos,,tp yg pnting,,usaha,,tuh yg mngajar akuh sekarang,,,tp knp laa akuh lmbat sedr ekh,,kalu time skola dulu akuh mcm nih kn bgos,,haha,,oke la,,tuh je laa wt mse nih,,ade mase insya allah akuh bg sambungn nye,,haha,,bye!!

No comments: