Thursday, August 23

Dating 3.0

kalau sekarang, orang dok sebok dengan Bersih 2.0 sampai macam2 0 kat belakang tu, aku baru sampai 3.0 ..hehe..tapi bukan Bersih oke..let's change it to Dating 3.0 ..so, tanggal 17 ogos 2012 bersamaan hari jumaat, aku berangkat pulang ke tanah bumi bertuah, johor bahru *clapping2.. Kangar - Puduraya, 10 p.m. intercity bus.. 

" sori sayanggg.. tak bermaksud ape2 utk balik dengan orang lain.. lagi2 orang tu perempuan.. saye da iktiar macam2.. sampai sanggup merayu kat kawan saye teman saye balik..memang laa diorang teman..tapi diorang punye bas pagi, saye lak malam haa tinggal sorang2 pulak tu kat rumah..cewahh macam lah aku je yang tinggal sorang..hehe.. "

tepat jam 5 pagi sampai sudah di Puduraya..tapi ..hmm..ni kL ke bangladesh@indonesia@myanmar@nepal?? penoh sane sini dengan mereka2 yang berpeleseran *AyatBmSpm menunggu ape pon taktau..tunggu laa kat situ macam mereka2 tu..tunggu dan tunggu..naseb laa ade makcik tu, bole la ajak bebual siket..terase syahdu laa pulak bile tengok mereka2 yg tunggu kt puduraya tuh..balik raye tak korang?? so azan pon bekumandang mengajak umat islam menunaikan kewajipan masing2..

oke puduraya now opening !! let's go !! haha macam nak berlumba kau jahh..kelassss kau maria!! dari puduraya, bejalan laa sampai ke LRT ke Monorel ke KTM tuh ekh?? mane2 jelaa..so dari sane pukol 7 pagi terus ke masjid jamek.. ohhemmjee !! aku taktau macam mane nak beli token dia..haha..dari puduraya sampai ke pasar seni, yus jek yg belikan..hehe padan muke jadi tukang beli token..tettttt!!

arrived to pasar seni..yus tinggalkan aku kat sini sebab dia nak balik ke titiwangse..tunggu la aku kat sini..mesej budak tu dia kate ..

" dah dekat dah tu dengan kL sentral..tambah lagi 1.00 ringgit je.. "

awak..nak kene kerat telinge tak??ishh!! kau tau tak betape menggelabahnye aku mase tu tapi bajet cool je..haha piker banyak kali kot nak pegi ke tak..tibe2  ..

" kalau selamenye aku nak mengharap kat orang, bila aku nak belajar bedikari sendiri kt negeri orang "

menguatkan kaki ke mesin token, tekan la destinasi yang nak dituju..naik2 pegi platform dia bajet cool lagi..bile tren da nak sampai kL sentral pon aku bajet cool lagi..tunggu depan mcD pon cool lagi..baca paper masih lagi belagak cool..bejalan sane sini, bebual dengan pakcik polis, tengok peta, tengok tv besar, tengok orang lalu lalang masih lagi belagak cool..bile tenampak awak, cool saye hilang sebab tak dapat halang senyuman saye bile dapat tengok awk!!!

first2 simpan barang2an yang memberatkan bahu masing2..kachinggg3 *bunyi duit syiling jatuh !! " 5 ringget sampai pukol 12 tengah malam " *suare pakcik jage loker tu.. lepas tu kite pegi mane?? yee!! kite beli tiket KTM pegi bank negare laa SANGATTT!! punye la yakin kau naik KTM tu tak tengok signboard..haha!! patut nye KTM tu announce " stesen seterusnya, KUALA LUMPUR " tapi taktau macam mane KTM tu announce " stesen seterusnya ANGKASAPURI " *MemangAwesome!!  haha turun laa aku dengan si dia kat ANGKASAPURI bile dapat tau dah tesalah arah..wrong way wrong way!! haha!! bebual la kat situ sampai train seterusnye sampai..hehe..

BANK NEGARA!!!yeahhh!!! ni baru laa betol..hehe..so dah sampai kene menapak pulak ke jalan TAR..takdela jaoh mane pon..sambil jalan sambil bebual..saye buat kat cimb kat sini la ape la bla bla bla..hahahaha!! *JahatnyeAku ..sampai ke jalan TAR pusing2 laa mencari sesuatu yang tak pasti..aku nak cari kain songket..orang kate kat sini ade tu yang nak try cari tu..tapi sayang seribu kali sayang..langsong takde..yang ade pon macam ape je kain dia *SoDahTauKanMacamManeNakPilihKainSongket?  

sampai ke satu gerai ni, dia belek2 laa satu baju kurung..very the banyak oke manik2 dia haha!! she asked the salesgirl " kak berape harge dia kak? " akak tu tak layan..dia tunggu lagi..when the other customer dah blahh barulah akak tu layan dia haha.. " seratus dik " " 80 laa kak " *SangattGangsterNadaSuaraKauOke!! for the first offer *MacamDifferentiateLaaPulakk dia taknak beli.. " cepat, awak nak ape untuk hadiah birthday awak ni? " dia diam diam dan diam.. " saye taktau la wakk " haha..so we walk2 depan sogo tapi seberang jalan dia *TakTAuApeNameTempatTu " saye nak baju tadi tu la wakk, saye separoh awak bayar separoh " " jom! "

" haa datang jugak adik..mesti nak jugak kan " so kachingg3 $$$ *BunyiDuitLagi sori sebab tolak tangan awak yang ade duit tu..saye memang nak belanje awak sebagai hadiah harijadi awak..kat peghelis tu takde ape laa nak dijadikan hadiah..hehe so jangan lah risau ke sedih ke ape ke..pakai tau baju tu!!

cantik kan kan kan

dah taktau nak pegi mane lagi, jom TBS!! TBS ke BTS?? mane2 jelaa..balik ke kL sentral then pegi ke mane ekh?? haa terus direct pegi BTS@TBS.. sampai2 je "cari tempat dudok cepat! penat ni! "  oke bejalan sampai ke hujung barulah jumpe..dudoklahkami berdue kat situ sampai pukol due petang..pukol due SANGATT!! meet the auntie after aku confirmkan tiket ktorang.. bukak beg saye ea!!!report abang polis nanti baru tau!! *ThanksForTheBajuPadini bile balik je kat tempat duduk tadi tetibe tenampak makcik cine dudok situ..ingatkan si dia kenal makcik tu ke hape ke..tak pasal2 dapat pujian " you punya boyfriend haa?? wahh handsome boy..manyak tinggi " aduhh!! tekembang pulak aku kat situ..haha malas nak crite lebih2, nanti korang piker bende ni tahyol pulakk nanti..so pukol due turun laa kami ke gate yang ditetapkan.. 2.10, oke takpe.. 2.30, hmm.. 2.40, ibu call.. " dah naik bas belum?? " " belum lagi..bas delay..macam flight laa pulak! " " bas belom sampai ke korang kene tinggal?? " *IbuNiMemangNakSuruhAkuRayeKatKLKe? .. 3.00 ptg, " konsortium kL -Jb sila ke gate 10.. " oke dah naik bas!! alhamdulillah!! 

bermule la perjalanan aku ke johor bahru..bermulalah aksi tolak2 tangan, cubit2an, jeling2an *ArghhhPengsan!!! , macam2 bende kite becakap..haha!! saat2 yang paling tak dapat dilupakan dapat tengok awak tido! muke tu takyah khusyuk sangat! tido je pon..dia tido dengan sweater aku..ade bau tak ade bau tak??kalau ade memang kompem laa aku tak pakai..simpan sampai hilang bau awak!! *angau!! tebayang lagi awak kenyit mate kat saye ohhmaaiiii!! suke lettewww dapat cairkan saye.. sori laa saye banyak tido sebab penat kott..lagipun taknak ganggu awak yang macam penat je tu..penat cari tren la tu kan kan kan..HAHAHAHA!!

mari menconteng!!

sempat lagi ambek gambar oke!!

7.16 p.m .. dalam bas lagi..buke puase dalam bas laa gamaknye..yuu dengan milo yuu aiii dengan gatoradenye!!


 VS    


jom lawan sape menang!! haha..alhamdulillah even bebuke dengan air je dah cukup untuk aku berbuke puase..dengan awak lak tuh..shegannn itee!! dalam 7.30 gitu kite pon ampai laa kat Sri Putri tuh.. "awak, bile nak tepon ibu?? sekarang?? " " haa sekarang2 "  the sweetest memory for us..jumpe ibu dengan kaki teketaq2 + bedegup laju jantung aku taukk!! tapi biase jekk..bajett cool lagi..hehe.. 

" jemputlah datang beraye kat rumah" *InsyaAllahMakcik@Ibu

kite berpisah di due persimpangan..sorang ke jb..sorang ke skudai..babai sayang!! can't stop smile2 laa after tengok awak senyum and lambai2..haha!!


terima kasih sayang untuk aidilfitri yang pertama untuk kite..penuh bermakna penuh cerite penuh senyuman kalau nak dicerite semule..haha!! selamat hari raya.. i love you.. cinta 500KM!!

CINTA 500KM

*baju pink jage elok2 tau!! pakai skali!!

1 comment:

вιє'ѕ ѕтσяу♥ said...

huyoooo sweet letewww >,< Kayyy jaga cousin aku baik2 ;D