Friday, June 28

PPMS the Ohhsemmm !!


PPMS

haha . oke entry kali ni aku nak becerite tentang apa itu PPMS . tau ape tu PPMS . haha aku rase semua U ade bende ni . cume bezanya mungkin berbeza nama . so UniMAP tempat aku belajaa nih gune PPMS . okehh . PPMS stand for Pembantu Pelajar Minggu Suaikenal . okehh ? paham dahh ? so citer sekarang ni aku nak perkenalkan member PPMS aku . very the banyak kenangan with all of you . 

first of all , untuk intake kali ini aku memegang portfolio sebagai Ketua Biro Disiplin . haa takyahh nak eksaited sangatt . jentik kang !! so under aku ade lima lagi orang . haha . meh aku kenal kan kat korang . haha . 

nama : noor nasuha zakaria 
asal : kelatee 
umur : 19 y/o 
haha . the only girl yang ade dalam biro aku . so nama diberi Noor Nasuha Zakaria . nama tak berape nak full . nas , suha , haa , tatehhhh tatehhhh tatehhh alolololoooo . haha . oke jangan maraa okee . best bekerje dengan dia . actually aku tak penah tegur dia ni sangat . even satu palapes kan . kurang laa nak masok dengan dia ni . tapi bile dah join PPMS ni . oke kott . bole ajak sembang ajak gurau ajak wat kerje same same . paling best bile ade satu hari ni , ade postmortem . haha dia kene game dengan bebudak PPMS yang lain . sebabbbbb . birthday dia . haha seriously takot tengok muke kau tengah panas . haha . aku pon actually taktau pon dia nak game kau macam tu . tetibe tokwan main kenyit kenyit mate kann . so aku paham dahhh dia nak game kau . haha bestt ta malam tuh ? penah kene tak before nih ? mesti tak kannn . ade dalam PPMS jekk . haha . by the way happy birthday yang ke 19 maybe . ke 18 ? lalala . oke selamat membesar . moge berjaya dihari mendatang . dimurahkan rezeki . dipermudahkan urusan duniawi ukhrawi . Insa Allah . 

nama : mohd fadhil din
asal : melaka
umur : 20 y/o maybeee. 
oke the next is fadhil jugak dikenali sebagai abang bawang . haha . why bawang ? ask him . so ni laa bawang . salah seorang dari lima lelaki yang ade dalam biro aku . dia pun palapes jugak . skuad aku . haha why am I choosing him ? sebab aku tau cara dia bekerje . cara dia handle satu pekare . dia ni senang jugak laa nak bekerje dengan dia . tapi biase laa kalau datang malas dia . haha no big deal laa . nak tau ? hari pertama masa kene kejutkan student baru . dia paling semangat kott kejot kan orang . aku mase tu terlajak pulak tido sampai pukol enam hehehe . tapi turun jugak membantu . so bawang ni kalau tym dia rajin . memang rajin tahap gampang . bile dah malas . haha ape pon tak bolehh . haha . terime kasih kerana membantu . 

nama : fadlan mazlan 
asal : err negeri sembilan kannnn
umur : 19 y/o
oke firstly sorry aku tak sure dia asal mane . tapi aku rase dia orang nogori . yessss ! betol . dia orang nogori . hahaha kondifenn jek akuu kannn . so ni lahh Fadlan Mazlan . ataupun alan or lan or berape banyak or laa wehh . ish ! haha so ni pun geng palapes jugak . tapi geng inter laa . bawah siket dari aku . imma senior bebehhh . haha oke terbelagak pulakk . hoho . oke alan antara geng aku yang senang nak ajak bekerje jugakk laa kan . bab bab kejut pagi tu takde masalah sangat pada dia . lambat tak lambat jelaa citer dia . haha same jek dengan aku . haha . dia ni macam mane ekh nak describe kan . rajin rajin laa jugak . malas pon ade jugak . so fair and lovely laa gitu . aikk macam tak kene jekk . haha . oke itu jek . terima kasih kerana mempermudahkan tugas kita bersama . 

nama : mohd hazim marop 
asal : nogori jugak rasenyee lalala
umur : 20 y/o
haha . rare kott gambaa nih . aku bukan nak citer ape laa kan . aku kenal dia dah dekat due tahon laa kan . ehh lupe pulakk . dia pun palapes ! skuad aku laa nih . haha oke bedekak . untuk petame kali melihat dia .ape komen korang ? hahaha mesti kau piker bukan bukan ann . haha so nih laa hazim marop . jugak dikenali sebagai mat . tapi kenape mat ekh ? err aku pun takde jawapan tu . lari bebenorr hazim dengan mat . haha oke bedekak lagi . selame aku kenal dia . aku tak expect dia akan jadi terlalu rajin . err terlalu ke ? haha biase biase jekk . tapi boleh nampak laa . aku jek boleh nampak . lalala . haha nice doing business with you bradaa . lelaa ?  hmmm

nama : aqmar naem
asal : sayangiii selangorrr
umur : 20 mungkinnn
okehh seterusnya . nama diberi aqmar naem . nama tak sekolah pailang . err why again ? why pailang ? haha ask him pleaseee . haha oke ni antara lagi sorang biro disiplin . disiplin kann . disiplin sangattttt . hahaha . pailang ni pun palapes . again . palapes ! haha totally biro disiplin kali nih semua dari palapes . bajett pulak rase . haha so ini lah pailang . senang bekerje . good in communication . easy to consult . err betol ke ayat aku tu . hahaha oke hemboss . terime kasih !


totally very the banyak kenangan dengan korang . even banyak masalah yang nak di handle . aku rileks jek sebab korang ade bersama membantu mempermudah tugas kite . tau takk . sebelom start MSK ni aku risau gile . kite mampu ke nak handle . bile dorang bagitau kemasukan mungkin sampai 500 orang . aku cakap kat diri sendiri . buruk baik bermula dari aku . kalau aku takot nak sahut cabaran ni . bermakna aku tak sanggop nak berhadapan dengan cabaran yang lebih besar . terima kasih kerana mempercayai aku . mempercayai ahli ahli biro aku untuk menggalas tugas ni . susaa senang kite bersama . terima kasih . hahaha

oke seterusnya aku nak perkenalkan siape pulak MT untuk  . err ape dia ? MT tu ape ? ohh oke terlupe nak habaq maii . haha MT stand for Majlis Tertinggi . haa yang setiausaha bendahari bagai tuhh . haa MT laa tuh . haha oke jom kite berkenalan !

nama : hafiz nazri (matyo , kacang )
asal : sungai petani, kedah
umur : jap . nak kire . 23 , 24 something like datt laa hahaha hembos !
tugas : pengarah 

nama : hafiz masran ( abg hafiz , master )
asal : err mane ekh . lupee laa
umur : oke lagi laa taktau . dia nih master skrg . lecturer . woww . 
tugas : timbalan pengarah

nama : ikhwan shokri ( tokwan )
asal : alor star, kedahh kott
umur : oke yang nih aku lupee . tapi dia lagi tua dari aku laa . 24 tahon kalau tak silap hehehe
tugas : timbalan pengarah 

nama : shazli radzali
asal : perak 
umur : 22, 23 gitu aa 
tugas : timbalan pengarah

nama : kamarul azwan ( K.A , abg DJ )
asal : kelatee
umur : okee taktauu 
tugas : setiausaha

nama : wan shazleen 
asal : err . hehehe
umur : 19 mungkinn
tugas : setiausaha

[ no picture ]
nama : fitriah ( kak fit )
asal : hehehe macam biase la yekk 
umur : aku rase laa kan dalam 22, 23 gitu aa 
tugas : bendahari terhormat hahaha

okehh . habess sudaa . segala salah silapp harap di  . ape ? nak lagi . hahaha demand laa wehh . oke oke oke aku sambong lagi . banyak lagi nak cerite nih haaa . 

actually banyak kenangan yang best . kalau nak cerite sampai sudah ta sudah sudahh . so aku pendek kan jelaa . mane yang terlintas aku cerite laa ea . hahaha . emm . best bekerje dengan korang . pada aku . bila orang tanya kenapa aku join PPMS . aku rase aku dah ade jawapan nye sekarang . aku rase satu kelebihan bukan kerugian tapi satu pengalaman yang menjadi kenangan . cukop tak jawapan tu ? hahaha oke . sebenarnye nak kate suke buat bende bende gini pada aku tak sangat laa . tapi aku join sebab aku nak tau ape yang mampu aku buat bile bekerje dalam pasukan . ape yang mampu aku sumbang untuk mempermudah kerje orang lain . ape yang mampu aku rase bile kite pegang jawatan , satu tugas yang ade yang tak mampu buat . actually bukan lahh tak mampu buat . tapi sesuatu yang mungkin orang rase dorang lagi percaye kite mampu lakukan semua tu . banyak lahh .terlalu banyak . tapi paling best adalah bila aku kenal kawan baru . mungkin selalu jumpe tapi tak sembang sangat . haha . seriusly bestt ! contoh macam dak second years yang tak kenal aku . bile join PPMS kite jadi member rapat macam da kenal tige empat tahon . haha aku suke bende2 gitu . aku tak pernah terlintas yang kite kite nih akan jadi terlalu rapat terlalu baik sampaikan satu satu bende tu kite buat sebab ade persefahaman . sorry laa kalau mase bekerje aku ni gile gile kannn . tapi percayelahh . tak terniat nak melukakan atau menyinggung perasaan sesape . gurauan aku hanyalah semata-mata untuk hiburan kite semua . mungkin ade yang boleh terime mungkin tidak . tapi aku ikhlas dalam bergurau . cewahhh ayat tak boleh go betol laa . jap lagi aku masok kan gambar kengkawan PPMS aku . korang memang best !!

actually , banyak yang aku nak hapdet sebenarnyee . tapi bile dah bederet menulis . byk pulak yang hilang dari kepala aku . hahaha . alaa gelakk laa sekali wehh . heishh! oke . emm terlalu banyak kenangan dengan korang . manis nye terlalu manis . pahit nye terlalu pahit . macam macam ade . hahaha dari hari kite pegi kem kat paya pahlawan . sampailah hari terakhir minggu suaikenal . perghhhh serius banyak . sampai tak terkire dek jari . korang antara kenangan yang tak ternilai dalam hidup aku . orang selalu tanya . kenapa menyusahkan diri join bende2 gini . aku rase aku dah ade jawapan untuk soalan yang menjadi persoalan yg dipersoal oleh penyoal untuk disoal yang mempersoal dan memberi soalan yang tak tersoal . lalala . hahaha salah satu aku rase . pengalaman . hidup kite berbeza cara . berbeza budaya . berbeza suasana . macam tu jugak pengalaman . berbeza warna dan lukisannya . berbeza jilid dan tajuknya . berbeza laluan dan haluan nya . 

haha aku rase cukop laa kott . mohh tengok gambarrrrrrr !!











 



































































































































































































actually byk lagi gambaa nak aku upload kat sini . tapi untuk kali nh cukop laa yekk untuk menjadi tatapan korang . hahaha . full of memories ! full of story ! thanks PPMS ! terima kasih untuk kenangan yang terlalu indah . jejak kaki terakhir aku yang mungkin terakhir kali . aku bawakan sekali dengan kenangan yang manis dan terindah . terima kasih .









No comments: